zaterdag 29 augustus 2009

Eerste week in Lissabon

Eindelijk dan een berichtje van mijn kant.

Zondag dan aangekomen, maandag direct gaan zoeken naar kamers. Het viel me erg tegen, er zit heel veel troep tussen en de meeste studentenhuizen zijn echt 5x zo slecht als de ergste die je in NL kent. Ondertussen in een heel erg gezellig youth hostel gezeten midden in het centrum waar ik al veel mensen heb ontmoet buiten alle studenten om.

Av. de Liberdade

Na lang zoeken en veel gekloot eindelijk mijn kamer gevonden, het is werkelijk fantastisch. Het ziet er bijna beter uit dan in Groningen. Alles is aanwezig van wasmachine tot tosti-ijzer (jawel jawel speciaal voor chef-tosti himself!) tot private balkon tot luxe badkamer met ligbad. Deel het met een Pools meisje en een Italiaanse jongen die hier maandag arriveren.


Kamer, links staat bed

Gisteren direct maar het uitgaansgebied in geweest om het te vieren. Om daar te komen moet ik helaas een 15 min. metro pakken (die om 01.00 dicht gaat) en om 04.00 weer terug de taxi gepakt รก 5 euro. Dat zal zo'n beetje wel normaal worden straks.

Ondertussen veel bizarre maar prachtige dingen meegemaakt. Twee gekke Chinezen uit moeten leggen wat "Queensday" is, een Deen Nederlands hebben moeten leren en een Braziliaans meisje naar het hostel moeten dragen omdat ze te dronken was om nog te lopen en in slaap was gevallen op straat.

Elke ochtend vanaf nu van 09.00 tot 13.00 een Portugese talencursus op de universiteit (ISCTE), wat tot nu toe heel behoorlijk gaat. Pas 15 september beginnen de colleges. Alles gaat hier op z'n gemakje en men maakt zich nergens echt druk over, chaos ten top eigenlijk wat betreft de communicatie vanuit de universiteit, maar ook dat is way of life hier.

Universiteit

Bon, genoeg zo. Het is al een behoorlijk lapje stof geworden. Een compilatie van de foto's komen snel ergens op te staan.

Obrigado,

Paul

4 opmerkingen:

  1. Oke even een wat toevoegen aan mn to-do lijstje!
    Op te sturen naar paul in portugal:
    - patatkruiden en mayo.
    - rubberenhandschoenen (meejatten van het werk, check!) om ziektes van braziliaanse schoonheden te voorkomen (die dames dragen altijd veeeel te korte rokjes, je weet maar nooit!)
    - toch maar een van de overzichtsfoto's van groningen, voor je stiekem toch gaat vergeten dat het uitzicht hier ook mooi is!
    - liefde. heul veul liefde!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oi oi

    heb missch geen recht van spreken, maar von et te kort :D meer info! ben blij dat je goed zit, kan ik ook weer opscheppen over hier zonder je te jaloers te maken ;) check je snel

    aart
    ps. waar was mn advies nou?!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Paulie wat een goed verhaal! Heb zelf zuid-amerikaanen moeten uitleggen dat Heineken toch echt uit Nederland komt! Dus ook hier problemen :P. Dikke kamer heb je ben jaloers, misschien kan je ook nog om Joppiesaus vragen, zit je helemaal goed! Aart heeft gelijk, meer info!
    X
    Liz

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hey!
    Klinkt allemaal mooi en je hebt het weer goed voor elkaar hoor met je kamer, wat ziet dat er mooi uit:D Aan de andere kant van de wereld ook nog steeds alles goed, spreek je snel!
    kus Liselotte
    ps. het zal wel aan mij liggen maar ik snap niets van 'reageer als' dus vandaar dat er anoniem(pje) staat;)

    BeantwoordenVerwijderen