zondag 30 augustus 2009

Strand!

Vandaag een heerlijk middagje strand gehad. Via Facebook en MSN met mensen wat afspraken gemaakt en om 14:00 afgesproken op het treinstation in het zuiden van Lissabon Cais do Sodré. Vanaf daar de trein gepakt naar Carcavelos ongeveer 25 kilometer verderop.

Het strand

De trein is behoorlijk goedkoop, voor een retourtje betaal je EUR 3,40. Prima te doen dus. De oceaan is werkelijk heerlijk. Hoge golven vlak voor de kust, maar toch eigenlijk ook prima kalm. Verder puur zand en geen kiezels of scherpe schelpen. Het water is niet heel warm natuurlijk, maar prima te doen. Verder staat er een lekker windje wat het heel aangenaam maakt, zelfs bij 33 graden (wat het was vandaag).

Eenmaal terug vanavond om 20:00 nog een paar foto's gemaakt hier vlakbij mijn kamer.

Mijn straat, het appartement zit helemaal links achterin

Ik zit heerlijk in mijn kamertje, 's avonds is het soms een beetje saai en alleen. Pas morgen aan het einde van de dag komen de twee andere studenten (een Pools meisje en een Italiaanse jongen, geen idee verder wie het zijn). Morgen ochtend weer Portugese les van 09:00 tot 13:00 en daarna om 14:30 een trip naar een cultureel iets via de universiteit. Ben benieuwd! Zal morgen nog even weer daar wat over bloggen!

P.S.: het tosti apparaat werkt prima: helaas nog niet de juiste broodjes ervoor gevonden (alle broodjes zijn erg klein).

Tot morgen! ;)

4 opmerkingen:

  1. De vlaamse frietkruiden... waar zijn ze??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe mn ogen dicht en doe net alsof ik bij je op het strand lig... ;)

    Kus!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hey paul klinkt allemaal super! Lekker aan het strand met prachtig weer wat wil je nog meer?? Hopen dat je een beetje leuke huisgenoten hebt! Veel plezier alvast voor morgen dikke kus kim

    BeantwoordenVerwijderen
  4. He paul.
    Leuke verhalen joh. Echt tof dat je daar zit. Heerlijk weg uit het koude Nederland.
    Heel veel plezier nog daar!
    kus Raina

    BeantwoordenVerwijderen