dinsdag 1 september 2009

31-08 en 01-09

Allereerst bedankt voor jullie comments. Leuk dat jullie af en toe meelezen!

Maandag
Na het lekkere dagje op het strand zondag, maandag weer direct aan de bak met de Intensive Portuguese Language Course. Om 09:00 al beginnen, dus vroeg uit bed. Het was erg leuk en heb best veel geleerd al.

Na de les om 13:00 snel even naar huis om direct de metro te pakken naar Cais do Sodré. Vanaf hier gingen we via de universiteit een korte trip maken naar Belém. Dit is een gedeelte volgens mij van Lissabon ver buiten de stad waar veel architectuur is en een Modern Arts Museum. Het museum stelde geen drol voor, maar dit kwam omdat het maandag was en daarom was bijna alles dicht. Lekker geregeld weer.

De groep in het museum

Pastéis de Belém
Na het museum nog een stukje gelopen naar een soort van café dat heet Pastéis de Belém. Dit café is één van de beroemste in de omgeving Lissabon vanwege kleine romige pasteitjes bestrooid met suiker en kaneel (die dan ook weer Pastéis de Belém heten). Erg lekker!

God mag weten wat het is, maar ziet er NICE uit!

Daar met 4 gasten blijven hangen. Een Turk, Duitser en een andere Nederlander. Toen we toch wel honger kregen besloten om terug naar Lisboa te gaan met de bus en daarna wat te gaan eten. Een lekker Chineesje gepakt voor nog geen 10 euro! Muito bom!

Benfica
Hierna een café ingedoken om live Benfica (één van de voetbalclubs hier in Lissabon) tegen Vitoria Setubal te zien. Het werd uiteindelijk 8-1 voor Benfica, prima score dus. Op de weg terug naar huis in de metro heel veel blije fans, leuk om te zien.

De game kijken met de locals

Vandaag (dinsdag)
Vanochtend weer vroeg Portugese les. Het was lastig uit bed komen, dus heb me een beetje moeten haasten. Na de Portugese les mijn Lisboa Viva Card geregeld, soort van OV kaart voor EUR 28 per maand onbeperkt metro + bus vervoer. Top!

Eenmaal terug thuis beetje opgeruimd en boodschappen gedaan met mijn Poolse roommate. Met haar straks een lekker maaltje koken en hopen dat het een beetje smaakt. We hebben namelijk geen idee wat voor soort vis we hebben gekocht, we konden er niets van maken in het Portugees... ;) Daarna weer beetje huiswerk maken voor Portugees.

Hoop dat het in Nederland een beetje gaat met de eerste studie dagen weer en in de regen. Niet verdrinken hoor!

Paul

3 opmerkingen:

  1. Hoi Paul,
    Wat fijn om te lezen dat alles goed gaat. En zo te zien begin je al aardig in te burgeren. Mooie plaatjes trouwens, net vakantie.
    Geniet ervan, we blijven jou volgen.
    Liefs,
    Rob en en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Paul,
    Het klink allemaal erg mooi, als het de bedoeling is om ons jaloers te maken lukt het aardig.
    Heel veel succes en veel plezier,
    liefs,
    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil een bestelling plaatsen! Neem je zo'n Pastéis de Belém voor me mee? Suiker en kaneel sounds like my kinda foooood!!;)
    Verder ben ik godvergeten jaloers! Lig zelf heerlijk brak op bed (je moet snelsnelsnel terug komen, ik heb grandiooos verloren met een slecht drankspel, not nice!) met de regen op het dak, en dan heb jij van die prachtig zonnige foootoo's! En ze zijn nog artistiek ook! Doe je goed schat, nu wacht ik alleen nog op wat imponerende woordjes in het portugees!
    Doe je ding en GENIET!!!
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen