maandag 14 september 2009

Afgelopen week

Wat doe ik hier zoal?
Na lange tijd weer even een berichtje uit het nog immer zonnige Lisboa! Mijn intensieve talencursus is inmiddels afgerond en de studie vandaag officieel begonnen. Heb nog een paar vakken moeten wisselen, hopen dat dat allemaal goed gaat. Besloten om geen verdere Portugese lessen te volgen, heb in plaats daarvan een ander vak gekozen. Vind het een erg leuke taal, maar er zijn 4 dagen per week les en bovendien schijnt het vrij zwaar te zijn. Ik ben hier natuurlijk niet om te studeren... ;)

Wat doe ik hier dan wel? Ehhmm
...

Raad het liedje!

Stappen in Bairro Alto, iedereen altijd op straat!

Sintra
Ik ga heus niet altijd stappen, ook culturele dingetjes behoren tot mijn activiteiten hier. Zo zijn we zaterdag met een groep mensen naar Sintra geweest (allemaal brak, maar dat gaat wel weer over). Sintra is een plaatsje aan de kust, zo'n 40 minuten met het treintje. Hoe en wat moet ik nog ff Wiki-en, of dat kunnen jullie natuurlijk ook doen: Sintra Wiki.


Het dorp Sintra is niet heel boeiend, het gaat meer om de kastelen en het paleis wat op de heuvels ligt. We hebben het busje gepakt vanaf het dorp en verder heel heel heel veel gelopen. Het waren flinke tochten, maar met super uitzichten. Niets te klagen.

Mooie, of eigenlijk ook wel gevaarlijke, was nog dat de bus (normaal formaat stadsbus) wat moeite had met de steile bergweggetjes in combinatie met lichte regenval (ja heus!). Op een gegeven moment stonden we nogal stil, op een nogal stijl weggetje, met nogal spinnende achterwieltjes. We kwamen met geen mogelijkheid omhoog, eerder gleden we opzij. Maar de aanhouder wint en na bijna een minuutje met spinnende wieltjes gingen we rustig verder omhoog.

Sporting Clube de Portugal (Sporting Lissabon) - Paços Ferreira (1-0)

Zondag avond zijn we naar een wedstrijd van Sporting Lissabon geweest. De 50.466 stoeltjes waren lang niet allemaal uitverkocht, maar de sfeer was alsnog super mooi. Kaartjes waren slechts 10 EUR, niet duur! Na 11 gele en 2 rode kaarten scoorde Liedson in de 80e minuut de 1-0. Toch mooi om nog een goaltje te zien!

Dat was het denk ik maar weer. Vandaag zijn de colleges begonnen en vanavond is het tijd wat orde te creëren in de chaos. Beetje kamer opruimen en papierwerk organiseren. Komt wel goed allemaal.

Tot skype, mail, msn of whatsoever.

Paul

5 opmerkingen:

  1. cool man, uitgaan ziet er heel tof uit :D hoe veel kun je nu zeggen met je portugees dan? spreekje snel
    Paz! Arie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. djeez het is nog erger dan koninginnen8! Ziet er tof uit:D liefs Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  3. BSB!?...er mist een blonde hunk als nick (kuchkuch)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoe vet!

    http://4.bp.blogspot.com/_oE_wNtAMBzE/Sq6C16f4v8I/AAAAAAAAAEI/urLvxdJRuPQ/s320/05092009556.jpg

    swagger boy haha..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat vervelend van al die mooie meiden, kan je die nu mooi verwennen met de mooiste taal van de wereld... NEDERLANDS! :P

    BeantwoordenVerwijderen