zaterdag 31 oktober 2009

Bericht 12

Goedenavond!

Er is weer veel gebeurd. Janine is hier geweest, er is eindelijk veel gestudeerd, feestjes zijn bezocht, voorbereidingen voor Sinterklaas in Lissabon zijn getroffen, een concert is bezocht en het bijna grappigste filmpje op YouTube van dit jaar is ontdekt (zie einde).

1. Janine
Vanaf 18-10 t/m 26-10 is Janine hier geweest. Natuurlijk was het juist die week matig weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was erg vreemd om haar op te halen van het vliegveld, zo lang elkaar niet gezien en dan ineens is ze er! Het was echt super, ze kwam pas iets voor middernacht aan dus direct maar 's nachts een lekker drankje gehad op mijn balkonnetje. Want het weer mag dan minder zijn, buiten zitten kan nog steeds.

We hebben erg veel gedaan, sommige dingen had ik al gedaan, maar de meeste dingen had ik nog bewaard voor haar komst ;) Alles uitgebreid gaan beschrijven heeft niet echt zin. Maar de bezoekjes waren o.a. gericht aan de dierentuin, het strand, Belém natuurlijk (de heerlijke pasteitjes moeten geproefd worden), de Torre de Belém, veel terrasjes, lekker uit eten, Castelo de São Jorge, veel shopping malls (wat ik zelf ook heerlijk vond hoor), Bairro Alto en de enige lift (ter wereld?) die officieel openbaar vervoer is bezocht.

Maandagochtend zeer vroeg Janine weer naar het vliegveld gebracht. Balen dat de wekker al om 05.30 ging, maar nog meer balen van het feit dat Janine weer weg moest. Daarna direct naar de universiteit te gaan om een goed begin te maken en hard te gaan studeren. Dit is heel aardig gelukt, het is wachten op de eerste cijfers van een paar papers, maar ik verwacht dat het mooie getallen worden.


2. Mando Diao

Verder is er deze week niet heel veel gebeurd. Gisterenavond naar een concert van Mando Diao geweest. Telecommunicatie provider Optimus had dit gratis (!) geregeld.

De eerste 500 mensen konden naar binnen. Om 20:00 met een groepje verzameld (wat chips en bier gekocht), en om 22:00 zaten we binnen. Komt u maar...

Mando Diao - Dance With Somebody

Na het concert naar een club geweest waar een Erasmus party was. In stijl vervoerd moet ik zeggen. De huisbaas (Australisch mannetje van 26 gok ik) van een Poolse vriend van ons was ook mee naar het concert, en wou ook het feestje wel bezoeken. Hij bood aan met de auto te gaan, we konden wel mee. Goed, prima, auto, top! Tot je bij de auto komt... Een Audi A4 Cabrio 3.2 FSI S-Line op Amerikaanse platen, *ahum* juist, nice one! Dakje open, muziek aan en lekker naar de club cruisen in 15 minuutjes... Heerlijk.



Met de Portugese taal gaat het verder leuk, het meeste geregel in de supermarkten enzo gaat wel OK, maar soms moet het Engels er toch even aan te pas komen ;)


Dan nog terugkomend op de inleiding waarover wordt gepraat het grappigste filmpje van YouTube... hier is hij dan:




Tot de volgende keer!

Paul

4 opmerkingen:

  1. Goed om even weer wat van je te lezen.
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Paul,

    Ja, wel een leuk filmpje, niet onaardig autootje maar ik vind het wel lullig dat je op deze manier duidelijk wilt maken dat de auto van je vader maar een roestbak is!!

    Veel plezier jongen,

    Erik

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gast,

    Ik heb al een tijdje je blog niet gelezen, maar die foto's van je weekendje weg, filmpjes van de A4....pfff good life hoor.

    Feestje hier feestje daar, connecties hier connecties daar.... niks te klagen.

    Frank aka toekomstige Bomba koning

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hey schat! Ik krijg zin in vakantie door jou! wat een leventje, ik wil wel ff een tijdje ruilen:P veel plezier nog he!!liefs Kim

    BeantwoordenVerwijderen